Menu
EUR
5 tips: comfortabel en geconcentreerd thuiswerken

5 tips: comfortabel en geconcentreerd thuiswerken

Door: tess Reacties: 0

Tip 1: werk achter een bureau 

Wanneer je thuiswerkt, is het erg verleidelijk om onderuit gezakt op je bank te gaan zitten met je laptop op je schoot en een zak chips op de salontafel. Maar dit is natuurlijk niet helemaal de bedoeling. De productiviteit gaat hierdoor aanzienlijk omlaag. Werk daarom altijd aan een tafel of een bureau met een goede stoel met armleuningen. Hierdoor neem je sneller een actievere houding aan en is de kans dat je je beter kan concentreren een stuk groter. Probeer een plek in het huis te zoeken waar andere mensen niet per se hoeven te zijn om afleiding te voorkomen. 

 

Tip 2: let op je houding

Je houding is enorm belangrijk. Of je nou thuis werkt of op kantoor: je houding moet gewoon goed zijn. Wanneer je met een gebogen rug zit en constant naar beneden kijkt voor je scherm, is de kans groot dat je schouders, nek en rug vast komen te zitten. Geloof mij, dit is geen pretje. Er zijn een aantal dingen waarop je moet letten als je de juiste werkhouding wilt aannemen:

  • Zorg ervoor dat je voeten horizontaal en plat op de grond staan. Stem hiervoor je stoel op de juiste hoogte af. 
  • Om je schouders te kunnen ontspannen, moeten je armen in een gelijke lijn zijn met je bureau. 
  • Om je rug recht te houden moet je onderrug ondersteund worden. 
  • Je nek moet altijd in een rechte lijn zijn met je rug. Lees tip 3 om erachter te komen hoe je dit voor elkaar krijgt. 

 

Tip 3: schaf een monitorbeugel aan

Vaak heb je er al een op kantoor: een monitorbeugel. Dankzij de monitorbeugel hangt je scherm op de juiste hoogte om je nek en de rug in één lijn te krijgen. Hierdoor is de kans op nek- en rugklachten een stuk minder groot. De ideale hoogte voor je scherm is net iets onder ooghoogte. Dankzij de Newstar beugels van monitorbeugelexpert.nl gaat het aannemen van een goede houding zo goed als automatisch. Of je nou 1, 4 of 6 schermen hebt, je vindt Newstar beugels voor diverse aantallen schermen. Ideaal voor het thuiswerken! 

 

Tip 4: beweeg tussendoor

Wanneer je af en toe tussen de werkzaamheden een ommetje maakt buiten, komen je spieren los. Beweging is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook goed om even je hoofd leeg te maken. Heb je een hond? Dan is dat natuurlijk een goed excuus om een flink stuk in je lunchpauze te lopen. Daarnaast kan een sportsessie ook geen kwaad. Tover je sport- of yogamat maar tevoorschijn en zweet er even goed op los. Ook hier maak je je hoofd leeg en heeft je lichaam weer een energieboost gekregen. Daarna zul je zien dat je er weer een aantal uurtjes tegenaan kunt! 

 

Tip 5: sluit je af van prikkels

Rondrennende kinderen in huis, een partner die languit op de bank ligt te Netflixen of een telefoon die maar blijft trillen? Ja, dan kan je je voorstellen dat het concentreren niet altijd even al te lekker gaat. Probeer je daarom af te sluiten van de prikkels om je heen. Het vinden van een rustige plek in je huis kan voor sommigen een uitdaging zijn, maar er zijn genoeg trucjes om jezelf volledig af te sluiten van de buitenwereld. Koop bijvoorbeeld een noise cancelling koptelefoon. Wedden dat je je dan beter kunt concentreren?! 

 

Hopelijk heb je wat gehad aan de bovenstaande tips en kun je nu geconcentreerd en comfortabel aan de slag. Er zitten ook vele mooie kant aan het thuiswerken. Zo zie je je gezin meer en kan je eindelijk weer rustig ontbijten bijvoorbeeld. Focus je op de positieve kanten en voor je het weet mag je weer terug naar kantoor!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!